Redovna cijena:
Akcijska cijena:
Ucitavanje...

Vaš web preglednik nažalost ne podržava prikazivanje moderhih web sadržaja.
Molimo Vas da instalirate neki od modernih web preglednika:

Unaprijed Vam se zahvaljujemo i nadamo da ćete uživati u novim akcijama!


Ustedite.ba

ustedite.ba
Vaše omiljeno mjesto prije odlaska u kupovinu!

Vase omiljeno mjesto prije odlaska u kupovinu!

Opcije pretrage:

Kategorija:

Filteri:

Cijena (KM):

Kompanije:

SVE KOMPANIJE

  Sortiranje:

  po svježini:


  po cijeni:


  po uštedi:


  prema isteku akcije:  Uredite stan koji iznamljujete

  Ne kupujte mnogo jefinog namještaja

  Ako ste se kojim slučajem uselili u prazan stan pašćete u iskušenje da ga opremite jeftinim namještajom pri tome ne razmišljajući racionalno. Upast ćete u zamku brzog opremanja stana i kupovine i onoga što vam treba i onga što vam ne treba. Pri tme učnićete još jednu grešku kupovaćete jeftin namještaj koji je po pravilu i lošijeg kvaliteta. Jeftin kafe stol, police ili drvena stalaža će poslužiti svrsi ali za sofu ipak izaberite kvalitetnijeg proizvođača. Birajte namještaj u nekom stilu koji vam se sviđa. Komadi namještaja urađeni u različitim stilovima neće ni malo lijepo izgledati. Držite se neutralnih boja. Nije vrijeme da eksperimentišete jer nikada ne znate u kakav ćete se stan morati poslije toga preseliti. I na kraju budite strpljivi, ne morate sav namještaj kupiti za par dana.

  Osvjetljenje

  Osvjetljenje je najjeftiniji način da unesete svoj stil u neki enterijer. Vrlo lako ćete skinuti i ukloniti postojeće lustere i lampe. Pažljivo ih spakujte i ostavite na neko mjesto gdje ih nećete polomiti. Na njihovo mjesto postavite svoju rasvjetu. Lusteri mogu biti centralna tačka svakog enterijera a mnogo su jednostavniji za postavljanje nego što očekujete.

  Zidovi

  Ništa nije depresivnije od praznih zidova. Vrlo je malo vjerovatno da vam najmodavac neće dopustiti da na zidove okačite svoje slike, fotografije i sl. Ove dekoracije su duša svakoga doma i pokazuju da neko živi u njemu.

  Boja

  Boja treba da bude na vrhu liste prilikom uređenja bilo kakvog enterijera. Zbog toga joj i mi posvećujemo najviše pažnje. Prije bojena zidova uvijek pitajte svoga najmodavca da li smijete bojiti zidove. Mi ne vidimo razlog da vam ne dozvoli. Ne rijetko je i o ugovoru o najmu stana jasno definisano da li smijete bojiti zidove ili ne smijete. Najčešće je dozvoljeno bojenje zidova ali sa obavezom da ih prije iseljenja vratite u pređašnje stanje tj. u bijelu boju. Ako ipak nije dozvoljeno da prebojite zidove u boje koje ste zamislili uvijek vam ostaje mogućnost da bojom osvježite svoj namještaj.

  Lako skidajuće tapete

  Ako već ne možete da obojite zidove možete na njih postaviti lako skidajuće tapete. To su tapete najnovije generacije koje se lako stavljaju a još lakše skidaju pri tome ne ostavljajući oštećenja na zidu.

  Tepih dom krasi

  U zavisnosti od stanja poda u stanu koji iznajmljujete biće vam potreban tepih, ćilim, itison i sl. Stanovi sa dobro očuvanim ili novim podovima (parket, laminat, pločice…) ne iziskuju potrebu da ti podovi budu prekriveni u cijelosti već samo dio ispred sofe, ispod trpezarijskog stola i sl. Izaberite tepih koji će biti kao i rasvjeta, fokus, u stanu. Tepih nije teško nositi sa sobom kada se selite stoga nemojte štedjeti na njemu. U slučaju loših podova razmislite o postavljanju itisona od zida do zida, cijena ovih podova nikada nije visoka i iznosi samo nekoliko KM-ova po kvadratnom metru. Slojevitost je i dalje u trendu. 

  Zavjese i zastori

  Kako za ružne i pohabane podove, isto pravilo važi i za ružne i uništene prozore, sakrijte ih zavjesama. Ako niste u mogućnosti da kupite neke skuplje zavjese dobro će poslužiti i jednostavne bijele koje koštaju par KM-ova po dužnom metru. Mnogo je ideja za izradu zavjesa a vi izaberite onu koja će se najbolje uklopiti u dizajn vašega enterijera.

  Kupovina kuhinje nije opcija

  Upravo tako, kuhinje se kupuju po mjeri i nisu ni malo jeftine. U stanu koji iznajmljujete poslužiće i jednostavne police iznad sudopera. Na njih izložite posuđe. Odličan način izlaganja posuđa je po grupama. Grupišite stvari po boji, izgledu, veličini i sl.

  Sobne biljke i cvijeće

  Šta će ljepše osvježiti prostor nego sobne biljke. Ako živite u stanu, u nekoj višespratnici, bez balkona, sobne biljke su nešto što morate definitivno imati. Međutim, uvenule biljke su još depresivnije od toga da ih uopšte nemate. Ako niste osoba koja će se redovno baviti brigom o sobnim biljkama izaberite one biljke koje ne zahtjevaju svakodnevnu njegu.

  Zaključak

  Stan koji iznajmljujete nije vaša kuća iz snova ali ipak morate stvoriti atmosferu da se u njemu ugodno osjećate. Potrošite neko vrijeme i sredstva da stavite svoj lični pečat na prostor. Ako je stan namješten, kupite samo ono što vam je neophodno a ako je pak prazan, namjestite ga minimalistički.