Redovna cijena:
Akcijska cijena:
Ucitavanje...

Vaš web preglednik nažalost ne podržava prikazivanje moderhih web sadržaja.
Molimo Vas da instalirate neki od modernih web preglednika:

Unaprijed Vam se zahvaljujemo i nadamo da ćete uživati u novim akcijama!


Ustedite.ba

ustedite.ba
Vaše omiljeno mjesto prije odlaska u kupovinu!

Vase omiljeno mjesto prije odlaska u kupovinu!

Uslovi korištenja

OPĆENITO
Dobrodošli na web portal USTEDITE.BA, koji je u privatnom vlasništvu kompanije OD Filias Group.
Podaci i informacije na web portalu USTEDITE.BA dostupni su korisnicima u skladu s uslovima i ograničenjima navedenim u nastavku. Sva aktivnost koja se odvija putem ovog portala mora biti u skladu s ovim Uslovima korištenja.
Korištenjem bilo kojeg dijela portala USTEDITE.BA smatra se da su korisnici u cijelosti upoznati s ovim uslovima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja portala, te prihvaćaju koristiti sadržaj portala isključivo za osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.
Ova internetska stranica je osmišljena kako bi pružila opće podatke korisnicima u smislu pomoći pri efikasnijoj i lakšoj kupovini, te kao takva nije nadomjestak za savjet stručnjaka.
Na portalu USTEDITE.BA oglašavanje i predstavljanje akcija, kao i pojedinačnih proizvoda i usluga, uvijek će biti jasno razdvojeno od vlastitih sadržaja portala. Oglašivači, poslovni partneri ili bilo tko treći ne mogu utjecati na sadržaj portala. Objava podataka pojedinog trgovca, proizvođača ili davatelja usluge na portalu Ustedite.ba ne znači da autori portala preporučuju taj proizvod, trgovca, proizvođača ili davatelja usluga.
Molimo Vas da ne posjećujete predmetni portal, tj. da se ne služite ovom internetskom stranicom ako iz nekog razloga ne prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja i pravila ili se s istima ne slažete.
ODGOVORNOST
Sadržaji na web portalu USTEDITE.BA ne predstavljaju službene informacije, osim ako to nije posebno naznačeno.
Podaci i informacije koje su dostupne na stranici se mogu promijeniti bez prethodne obavijesti.
Portal USTEDITE.BA sastoji se od vlastitog sadržaja, sadržaja dostavljenog od strane korisnika programskog rješenja portala i partnera, vanjskih sadržaja i linkova na vanjske sadržaje nad kojima portal USTEDITE.BA nema nikakvu kontrolu, te za bilo koji aspekt podataka i informacija na istima ne preuzima nikakvu odgovornost, što korisnici prihvaćaju.
Za istinitost, točnost i potpunost informacija i podataka preuzetih s vanjskih izvora, informacija i podataka iz reklamnih kataloga i letaka trgovina proizvođača ili davatelja usluga, kao i onih dostavljenih od strane navedenih za objavu na portalu, autori portala USTEDITE.BA ne jamče i ne smatraju se odgovornima.
Savjetujemo korisnike da prilikom kupnje kod prodavača / davatelja usluga potvrdite istinitost, točnost i potpunost objavljenih informacija. USTEDITE.BA ne odgovara za štetu nanesenu korisnicima, pri upotrebi netočnih podataka. Portal USTEDITE.BA nastoji objaviti maksimalno točne i potpune informacije i podatke. Svaki korisnik, oglašivač ili poslovni partner može nas obavijestiti o potrebi ispravka ili ažuriranja pojedinog dijela sadržaja na naš mail: info@ustedite.ba. Korisnici i drugi poslovni partneri obvezuju se da neće portalu USTEDITE.BA na objavu dostavljati materijal koji bi kršio autorska, intelektualna ili druga prava trećih osoba. U slučaju da se ustanovi da je na portalu USTEDITE.BA nečije zaštićeno pravo upotrijebljeno na način koji povrjeđuje spomenuta prava, spomenuti dio sadržaja biti će odmah uklonjen, a osoba koja je dostavila materijal biti će obaviještena o tome. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća kako ni u kojem slučaju USTEDITE.BA, ili druga fizička ili pravna osoba uključena u stvaranje, proizvodnju ili distribuciju ove internet stranice, ili s njima povezanog sadržaja, neće biti odgovorni za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja ovog portala.
OPREMA
Korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ovog portala te sve sa tim povezane troškove. USTEDITE.BA nije odgovoran za bilo kakva oštećenja opreme korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovog portala.
PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
USTEDITE.BA ne prikuplja i uporabljuje osobne podatke korisnika ukoliko se isto ne odobri od strane korisnika (npr. prilikom prijave na obavijesti, sudjelovanja u anketama, natječajima i nagradnim igrama, prilikom traženja informacija i dr.). Osobni podaci koji se prikupljaju su informacije koje korisnika identificiraju poput imena, e-maila, poštanske adrese i telefonskog broja i sl.
USTEDITE.BA je ovlašten pohranjivati, koristiti, ili prenositi korisnikove gore opisane osobne podatke u opsegu - sadržajnom i vremenskom - koji je potreban u određenom slučaju, npr. kako bi odgovorili na pitanje korisnika ili otklonili brigu, ispunili korisnikove zahtjeve ili informirali o rezultatima natječaja ili nagradne igre. Zbog navedenog, USTEDITE.BA će biti u prilici prenijeti osobne podatke drugim kompanijama odnosno vanjskim pružateljima usluga za daljnju obradu, što korisnik prima na znanje i slaže se s istim prijenosom. USTEDITE.BA zahtjeva od tih strana prihvaćanje njegovih uputa, te usklađenost s ovim Uslovima korištenja, posebno odredbama o povjerljivosti osobnih podataka korisnika.
Bilo kakvo drugo korištenje i prijenos korisnikovih osobnih podataka (npr. prema društvenim mrežama tipa Facebooka/Twitter i sl., prema poslovnim partnerima USTEDITE.BA, oglašivačima I brendovima, i dr.), a izuzev gore opisanih slučajeva, prethodno zahtjeva dobivanje korisnikovog izričitog pristanka. Korisnik je upoznat s činjenicom da će prilikom posjete ovog portala, IP adresa korisnika korištena za pristup stranici biti zapisana kod USTEDITE.BA uz datum i vrijeme pristupa. Korištenjem ove stranice korisnik daje ovlaštenje USTEDITE.BA da se iste koriste za analizu trendova, administraciju web-mjesta, praćenje kretanja korisnika i skupljanje demografskih podatka, te statističku analizu, te da tako dobiveni podaci mogu biti podijeljeni s trećom stranom u iste svrhe. Korisnik je upoznat s činjenicom da zabilježene IP adrese se ne vežu za osobne informacije korisnika. USTEDITE.BA jamči kako neće prodavati ili posuđivati korisnikove osobne podatke trećoj strani.
USTEDITE.BA koristi alate za analizu korištenja prometa na Internetu pomoću platformi Google Analytics, XiTi itd.
Korištenje ovakvih alata ocijenjeno je kao vrijedan uvid u potrebe posjetitelja. Ovi rezultati nam pomažu poboljšati kvalitetu usluge i sadržaja. Oni omogućuju prepoznavanje posjetitelja pri uvidu na web stranicu, pohranu korisničkih postavki i vrednovanja uporabe ponašanja.
Kolačići se mogu odbiti ili izbrisati iz odgovarajućih postavki preglednika. U ovom slučaju moguće je da se sve funkcije web stranice koriste u cjelini. Isto tako, neki tehnički podatci, uključujući IP adresu kupca, biti će prikupljeni i pohranjeni od strane softwarea koji se koristi. Ni u kojem slučaju ljudi koji stoje iza tih podataka se ne identificiraju, kao što i ne prikupljaju osobne podatke kupaca. Nikada ne pohranjujemo informacije koje povezuju podatke o korištenju stvarnih identiteta, primjerice, broj socijalnog osiguranja, vozačku dozvolu. Ne pohranjujemo informacije koje smatramo uvredljivima.
Korištenjem ove internet stranice dajete svoju suglasnost za gore opisani način provođenja analize korištenja ove internetske stranice.
SADRŽAJ I OGLASI TREĆIH STRANA
Ova web portal sadrži hiperveze na internetske stranice drugih poslužitelja. USTEDITE.BA nije odgovoran za sadržaj internetskih stranica treće strane, ne jamči i ne preuzima odgovornost za ilegalni sadržaj ili druga zakonska kršenja na internetskim stranicama treće strane.
USTEDITE.BA će u najkraćem mogućem vremenu ukloniti bilo koju vezu ili sadržaj nakon što se u potpunosti uvjeri kako isti krši pozitivne zakonske propise, ili je klevetnički, uvredljiv ili ugrožavajući, narušava privatnost, opscen je, vulgaran ili na bilo koji drugi način drugi način u komunikaciji nepoželjan.
USTEDITE.BA koristi kolačiće (cookies) za posluživanje oglasa na ovom portalu. Oglasi trećih strana ili druge oglasne mreže (banner networks) također mogu koristiti kolačiće za praćenje aktivnosti korisnika na ovom portalu ili za mjerenje učinkovitosti i drugih parametara koji će biti određeni u svojim pravilima o privatnosti. Korisnici su upoznati da pravila o privatnosti trećih strana mogu biti bitno drugačiji od pravila ovog portala. USTEDITE.BA nema pristup ili kontrolu nad tim kolačićima koji mogu koristiti treće strane oglašivača, što korisnici prihvaćaju. USTEDITE.BA ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja kolačića od treće strane.
KORISNICI WEB POTRALA
Svako korištenje portala USTEDITE.BA koje nije smatrano kao normalno korištenje, je zabranjeno i predstavlja povredu te će se prijaviti nadležnim službama za kazneni progon.
Normalno korištenje se smatra korištenje stranice bez programskih uređaja (spider, skripte...) te u smislu normalnog broja zahtjeva za stranicom u doglednom vremenu - normalnim brojem zahtjeva se smatra maksimalno 2 zahtjeva po sekundi. Korisnici portala mogu biti anonimni ili registrirani.
Anonimni korisnici mogu koristiti besplatne usluge (npr. pristup informacijama o proizvodima, njihovom stanju zaliha u dućanima, cijene...). Registrirani korisnici imaju pristup određenim aplikacijama web stranice USTEDITE.BA, koje nisu dostupne neregistriranim korisnicima. Registrirani korisnici imaju korisničko ime i lozinku vezanu za osobu koja se registrirala za usluge portala USTEDITE.BA. Korisničko ime i lozinka se smatraju kao poslovna tajna i ne smiju se povjeriti trećoj osobi. Registrirani korisnici preuzimaju odgovornost za sve aktivnosti koji će biti izvedene sa njihovim korisničkim imenom i lozinkom, te je osobno odgovoran za zaštitu njihove povjerljivosti.
OPSEG BAZE PODATAKA I PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA, TE KORIŠTENJE PODATAKA I INFORMACIJA SA PORTALA.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, slanje poštom, prijenos, objavljivanje, povezivanje, ili mijenjanje na drugi način ovog portala bez izričitog pismenog odobrenja OD Filias Group strogo je zabranjeno!
Korisnici portala USTEDITE.BA trebaju uzeti u obzir sljedeće činjenice:
• da je baza podataka u informacijskom sustavu USTEDITE.BA – kao cjelina i kao pojedinačni dijelovi sustava – zaštićena u skladu sa Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima
• da su podaci te web usluge baze podataka USTEDITE.BA u skladu sa odredbom Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima
• znak USTEDITE.BA je zaštićen kao žig ili usluga u skladu sa Zakonom o industrijskom vlasništvu.
Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima propisuje, da korisnik može istovremeno koristiti samo neznatne dijelove baze podataka (kvalitetno i / ili kvantitativno) ili u mjeri u kojoj je predviđeno normalno korištenje web aplikacija raspoloživih za anonimne i registrirane korisnike. Svi ostali oblici korištenja i omogućavanja korištenja trećim osobama (npr. objava na serveru trećega korisnika, reprodukciju u drugim dokumentima, itd.) su izričito zabranjene. Ova zabrana se odnosi na sve oblike korištenja koji nadilaze vlastite potrebe.
Posebno, je zabranjeno:
• korištenje znatnih dijelova (kvalitetno i / ili kvantitativno) baze podataka (npr. reproduciranje strukture baze podataka, dijelova strukture baze podataka, određenih zapisa itd.)
• korištenje baza podataka suprotno od normalnog korištenja ili na način koji može utjecati na interese USTEDITE.BA (npr. sustavno i stalno korištenje baze podataka u manjim komponentama, itd.)
• stjecanje bitnih dijelova (kvalitetno i / ili kvantitativno) baze podataka s određenim softverskim rješenjima
uklanjanje reference.
Sav sadržaj na ovom portalu, uključujući, ali ne isključivo, tekstove, slike, grafičke, audio i video prikaze, je vlasništvon OD Filias Group, osim ako nije izričito navedeno drugačije. Taj autorski sadržaj se bez izričitog odobrenja može koristiti samo za privatne potrebe, nikako u javne ili komercijalne svrhe (preuzimanja, reprodukciju i dr). Neovlašteno korištenje i zlouporaba registriranih zaštitnih znakova ili logotipa nije dopušteno. Svako kršenje naših autorskih prava ili drugih prava intelektualnog vlasništva za posljedicu će imati pokretanje odgovarajućeg pravnog postupka radi zaštite prava.
Niti jedan od podataka ili informacija sa web stranice ne smije se koristiti bez dozvole USTEDITE.BA u komercijalne svrhe. Podatke i informacije sa web stranice nije dopušteno prikupljati u bilo kojoj javnoj ili privatnoj bazi podataka. Objava, u bilo kojem obliku, nije dopuštena osim ako kod podataka nije izričito navedeno, da se objava dozvoljava. Podaci i informacije iz web portala korisnik može prenijeti na svoje vlastite sustave za vlastite potrebe, ali ne smiju se promijeniti oznake autorskog prava i drugih srodnih prava. Dozvoljeno je ispisati podatke i informacije za čitanje za vlastite ili nekomercijalne svrhe.
USTEDITE.BA zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune Korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja korisnika koje USTEDITE.BA, prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra da je neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja ovih Uslova korištenja od strane korisnika.
LINKOVI NA WEB PORTALU
Stranice web portala USTEDITE.BA mogu sadržavati linkove na druge web stranice koje ne održava i autorizira USTEDITE.BA. USTEDITE.BA nije odgovoran za politiku predmetnih web stranica. USTEDITE.BA za sadržaje istih stranica nije odgovoran, niti pod bilo kojim uslovima odgovara za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se korisnik oslonio na informacije dobivene na tim web stranicama.
PRISTUPAČNOST WEB PORTALU
USTEDITE.BA teži da se korisnicima koji koriste usluge ovog portala osigura nesmetano korištenje istog - pod normalnim uslovima - 24 sata na dan. Zbog tehničkih razloga (za održavanje i / ili zamjenu opreme i sl.) USTEDITE.BA zadržava pravo kratkotrajnih prekida pristupa, te ne odgovora za štetu koja korisniku može nastati tijekom i zbog prekida pristupa portalu. USTEDITE.BA se obvezuje osigurati normalan rad portala u što kraćem roku.
RJEŠAVANJE SPOROVA
Korištenjem ovih Internetskih stranica korisnik i/ili poslovni partner pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uslovima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Sarajevu, pa se ugovora kako za pravne sporove koji mogu nastati kao posljedica korištenja ovog portala mjesna nadležnost stvarno nadležnog suda u Sarajevu, a sporovi se rješavaju u skladu s pozitivnim propisima Bosne I Hercegovine.
IZMJENE UVJETA O KORIŠTENJU
USTEDITE.BA zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uslova . Stoga, savjetujemo se korisnici da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Uslovima korištenja, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Napominje se da ukoliko dođe do promijene Uslova korištenja, i korisnik nastavi koristiti ovaj portal, podrazumijeva se da prihvaća Uslove korištenja koji su trenutno važeći. Bilo kakva izmjena ili brisanje uslova i pravila korištenja stupit će na snagu odmah nakon što bude objavljena na stranicama. Bilo kakvo korištenje ovih Internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika nakon takve obavijesti podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.
Ukoliko nadležni sud pronađe da je bilo koja stavka ovih Uslova ništava, takva ništavost neće utjecati na valjanost bilo koje druge odredbe ovih Uslova korištenja, i preostali dijelovi ovih Ualova korištenja će ostati na snazi.
Naslovi poglavlja korišteni u ovim Uslovima korištenja služe samo radi lakše orijentacije, i ni na koji način ne utječu na tumačenje teksta koji je u njima.
RAZNO
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa Uslovima korištenja ovog portala kontaktirajte nas na info@ustedite.ba .
Želimo Vam ugodno korištenje našeg web portala.