Svake godine, 8. mart obilježava se kao Međunarodni dan žena, dan posvećen borbi za ženska prava i jednakost spolova. Dan žena obilježava se širom svijeta kako bi se skrenula pažnja na važnost prava žena te ukazalo na potrebu za nastavkom borbe za njihova prava.

SNIŽENJA, AKCIJE, POKLONI za 8. MART DAN ŽENA

Dan žena 8. mart

Međunarodni dan žena je prilika da se osvrnemo na postignuća žena u svim sferama života! To je prilika da se podsjetimo na izazove s kojima se suočavaju žene širom svijeta, od rodne diskriminacije i nasilja do nejednakih mogućnosti za obrazovanje i zaposlenje.

Stoga, Međunarodni dan žena trebao bi biti podsjetnik da se borba za jednakost spolova ne završava jednim danom, već je dugotrajni proces u kojem svako od nas može sudjelovati. To može uključivati borbu protiv diskriminacije, zagovaranje za bolje uslove rada i obrazovanja za žene te promicanje jednakosti spolova u svakodnevnom životu.

Obradujte svoje supruge, majke, sestre, prijateljice…! Pokažite im koliko vam znače za 8. mart malim poklonom, a svakim danom svojim postupcima!

Donosimo vam nekoliko ideja šta pokloniti za 8. mart Dan žena!

Pridružite se najvećoj viber zajednici sniženja u BiH!

Želis da ti sniženja stižu na VIBER? Prijavi se!