I ovog vikenda u Konzum prodavnicama ostvarite uštede i do 47% na odabrane prehrambene proizvode.
Na sniženju potražite proizvode za njegu i higijenu, te kućnu hemiju.

Konzum vikend akcija

U nastavku vam donosimo sedam razloga zašto konzumirati LUBENICU.

Crvena, sočna i osvežavajuća, lubenica je ne samo ukusna ljetna poslastica, već i izuzetno korisna namirnica za vaše zdravlje. Evo nekoliko razloga zašto je važno i korisno jesti lubenicu:

  1. Hidratacija: Lubenica je većinski sastavljena od vode, što je čini idealnim voćem za hidrataciju tokom toplih ljetnih dana. Visok sadržaj vode pomaže u održavanju ravnoteže tečnosti u tijelu i sprečava dehidrataciju.
  2. Nutritivna vrijednost: Lubenica je niskokalorična voćka, ali bogata je vitaminima i mineralima. Posebno je izvor vitamina C, koji podržava imunološki sistem, i vitamina A, koji je važan za zdravlje vida.
  3. Antioksidanti: Lubenica sadrži antioksidante poput likopena, koji je odgovoran za njenu karakterističnu crvenu boju. Likopen pomaže u zaštiti ćelija od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i može smanjiti rizik od određenih hroničnih bolesti.
  4. Podrška srčanom zdravlju: Lubenica sadrži aminokiselinu citrulin, koja može pomoći u opuštanju i širenju krvnih sudova, čime se može smanjiti krvni pritisak. Takođe, hranjive materije u lubenici doprinose opštem zdravlju kardiovaskularnog sistema.
  5. Prirodni diuretik: Zbog visokog sadržaja vode i minerala poput kalijuma, lubenica može djelovati kao blagi diuretik, podržavajući funkciju bubrega i eliminaciju viška vode iz tijela.
  6. Smanjenje upala: Antioksidanti i fitonutrijenti u lubenici mogu pomoći u smanjenju upala u tijelu. To može imati pozitivan uticaj na razne zdravstvene probleme, uključujući i hronične bolesti poput artritisa.
  7. Digestivna podrška: Lubenica sadrži dijetalna vlakna koja podržavaju zdravu probavu i olakšavaju crevnu peristaltiku.

Zbog svih ovih benefita, lubenica je odličan izbor za uključivanje u vašu ishranu. Bilo da je jedete samostalno, pravite voćne salate ili smoothie-je, lubenica će vam pomoći da se osvežite, hidrirate i pruži vašem telu korisne hranjive materije koje su ključne za održavanje optimalnog zdravlja.

Izvor: Informacije osigurane pomoću OpenAI GPT-3.5 modela, avgust 2023.

NAJNOVIJA SNIŽENJA POGLEDAJTE U NASTAVKU

1 2

SIGURNO VAS ZANIMAJU

Pratite najbolja sniženja iz svih većih trgovina u BIH. Odlične akcijske ponude svaki dan čuvaj vaš kućni budžet.
Značajne uštede za tebe!